Slow Life: de wonderlijke microwereld van Daniel Stoupin

Het leven van zeeplanten, schimmels, sponzen, koraal en plankton is traag en lijkt op het eerste gezicht niet bijster spannend. Wanneer we echter door de ogen van de Australische marinebioloog en videograaf Daniel Stoupin kijken, worden we geconfronteerd met een wervelend schouwspel dat zijn weerga niet kent.

In zijn korte film Slow Life zien we dat ogenschijnlijk insignificante micro-organismen een sleutelrol spelen in de biochemische processen die het leven onderwater mogelijk maken. Volgens de maker werken onze hersenen op zo’n manier dat we dynamische, snel veranderende gebeurtenissen beter verwerken dan die minuten, uren of zelfs dagen duren. Door middel van time lapse-techniek, een sterk vergrootglas en een krachtige camera weet Stoupin een zinnenprikkelend beeld te geven van het anders zo trage microbiologische leven.

De fraaie kiekjes van Slow Life zijn daarom het beste in full HD te bekijken. De kleuren zijn naar eigen zeggen overigens niet digitaal bewerkt. Om het uitzonderlijke diepte-effect te creëren werden 3 tot 12 beelden per frame aan elkaar geregen.

Over yourisepp

Filmrecensies, filmtheorie en meer...
Dit bericht werd geplaatst in Blog en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s