Het Geziene Werk

Inmiddels produceert de Groningse Stichting Beeldlijn al meer dan vijfentwintig jaar documentaires over kunst, cultuur, politiek en maatschappij in Noord-Nederland. Zij brachten onder andere films uit over kunstenaarskring De Ploeg, de schrijver Gerrit Krol, de dichter Rutger Kopland en de Groningse PvdA-wethouder Ypke Gietema.

Ter gelegenheid van hun vijfentwintigjarige bestaan presenteert Stichting Beeldlijn op 27 februari het jublieumboek Het Geziene Werk. 25 jaar documentaire film in Noord-Nederland. Hierin wordt een uitgebreid overzicht gegeven van het oeuvre van de stichting, komen filmmakers aan het woord en reflecteren verscheidene experts kritisch op de films en het ruwe materiaal dat binnenkort te raadplegen is op de site van het Groninger Audiovisueel Archief (GAVA).

In het kader van mijn afstudeerstage werkte ik vorig jaar vier maanden mee aan de totstandkoming van het boek. Ik beschreef de documentaires, verdiepte mij in het ruwe materiaal en had interviews met documentairemakers en een aantal prominente personen in het Noordelijke culturele leven. Ik ben erg blij met het eindresultaat en het is erg enerverend om te zien dat het boek eind deze maand zal verschijnen via uitgeverij Passage.

Het boek wordt op 27 februari om 14:00 uur op feestelijke wijze gepresenteerd in ForumImages te Groningen. Deze zal in ontvangst worden genomen door de Commissaris van de Koningin Max van den Berg.  Eveneens zal onder andere documentairemaakster Dinga Sinke een aantal fragmenten uit haar favoriete documentaires vertonen en toelichten en zullen filmmakers uit de regio hun werk presenteren.

Kaarten voor deze middag zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa van ForumImages en te reserveren via info@stichtingbeeldlijn.nl

Over yourisepp

Filmrecensies, filmtheorie en meer...
Dit bericht werd geplaatst in Blog, Literatuur over film en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s